PRODUKTY JANPOL PRODUKTY SZPITALNE
NEWSLETTER

Baza wiedzy


Artykuły

Kokosowe inspiracje


Kokos jest surowcem na tyle unikatowym, że jego właściwości można wykorzystać zarówno w kuchni, jak i w sypialni. Hotelowi goście z pewnością docenią tę roślinę.  

 
Bogactwo smaku

Kokos znakomicie znajdzie zastosowanie w hotelowej kuchni. Na jego bazie można przyrządzić potrawy wytrawne, słodkie desery i koktajle. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, a mleko kokosowe jest napojem roślinnym (nie zawiera laktozy), dzięki czemu są to produkty odpowiednie dla osób będących na specjalnej diecie. Kokos posiada niekwestionowane walory smakowe, zawiera też mnóstwo witamin i składników mineralnych. Gościom można zaproponować między innymi koktajl z mleka kokosowego i bananów oraz zupę pomidorową z mlekiem kokosowym. Takie dania będą świetne również dla wegan i osób, które chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo. 

 
Kokos sprzymierzeńcem zdrowego snu
 
Naturalny surowiec pochodzący ze skorupy orzecha kokosowego ma wiele cech, które pozytywnie wpłyną na poprawę jakości snu hotelowych gości. Posiada on znakomite 
właściwości termiczne i zapewnia bardzo dobrą cyrkulację powietrza. Jest doskonały dla alergików. We wnętrzu materaca może znajdować się płyta kokosowa, której zadaniem jest usztywnienie całej konstrukcji. W ten sposób zbudowane są materace WCL Superior oraz WCL Dream. Połączenie właściwości kokosu oraz innych zastosowanych w procesie produkcji materiałów zapewnią gościom zdrowy, komfortowy wypoczynek.